Har bestemt seg

NRK ønsker ikke at Russland deltar i Eurovision

Programlederne for årets Eurovision Song Contest. (Foto: Presse.)
Programlederne for årets Eurovision Song Contest. (Foto: Presse.)
Spørsmålet om Russland skal få være med i årets Eurovision Song Contest i Torino i mai, behandles nå i EBU. NRK ønsker ikke at Russland deltar.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Flere mediehus ønsker nå at Russland stenges ute fra Eurovision etter invasjonen av Ukraina

– Vi ser ikke for oss at Russland kan delta i årets Eurovision Song Contest, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til NRK.

Torsdag ble det kjent at Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) fortsatt ønsker Russland velkommen til musikkfesten Eurovision Song Contest.

Torsdag invaderte Russland Ukraina, og krigføringen møter sterk internasjonal fordømmelse.

Også SVT i Sverige mener det er en gal avgjørelse at Russland får delta.

Annonse

– Vi har oppfordret EBU til å endre mening, skriver SVT-direktør Hanna Stjärne til TT.

Den ukrainske statskringkasteren The Public Broadcasting Company of Ukraine har bedt produsenten av Eurovision om å suspendere Russlands medlemskap og utestenge dem fra 2022-konkurransen.

EBU forklarer sitt ønske om russisk deltakelse med at Eurovision er et ikke-politisk kulturelt arrangement.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar