– Vil styrke hele verdikjeden

Kultursektoren får 59 millioner

Fay Wildhagen og Kristoffer Lo med Trondheimssolistene på scenen under Idrettsgallaen 2022 i Oslo Spektrum. (Foto: Heiko Junge, NTB.)
Fay Wildhagen og Kristoffer Lo med Trondheimssolistene på scenen under Idrettsgallaen 2022 i Oslo Spektrum. (Foto: Heiko Junge, NTB.)
Regjeringen gir 59 millioner kroner i stimuleringsmidler til kultursektoren. Nesten halvparten av pengene tildeles Norsk kulturfond.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Regjeringen gir 59 millioner kroner til kultur.

I tillegg får Music Norway 11 millioner kroner, mens de resterende pengene går til Fond for lyd og bilde (10 millioner), Fond for utøvende kunstnere (5) og Danse- og teatersentrum (3).

– Stimuleringsmidler vil styrke hele verdikjeden, fra arrangører til artister og underleverandører, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en pressemelding.

Midlene til Norsk kulturfond går til arrangørstøtteordningene for musikk og scenekunst med henholdsvis 25 og 5 millioner kroner.

– Musikk- og scenekunstfeltet har hatt størst omsetningsfall som følge av pandemien, og særlig populærmusikkfeltet har blitt hardt rammet. Jeg vil derfor be spesielt Norsk kulturråd og Fond for lyd og bilde om å særskilt ivareta populærmusikkfeltet når de fordeler disse midlene, sier Trettebergstuen.

Annonse

Onsdag opplyser regjeringen også at Norsk filminstitutt får 30 millioner kroner til å styrke filmproduksjonen og for å fremme kinobesøk

Det er i år satt av 1,2 milliarder kroner til koronastøtteordninger for kultursektoren. Midlene som nå fordeles, er en del av de 300 millioner kronene som er satt av til stimulering gjennom eksisterende virkemiddelapparat.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar