Mistent for hvitvasking

Medier: Østerrikes tidligere familieminister pågrepet

Østerrikes tidligere familieminister Sophie Karmasin. (Foto: Allnewspress.com.)
Østerrikes tidligere familieminister Sophie Karmasin. (Foto: Allnewspress.com.)
Østerrikes tidligere familieminister Sophie Karmasin er pågrepet i forbindelse med en korrupsjonssak, melder en rekke medier i landet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Flere sentrale østerrikske maktpersoner er mistenkt i sak om hvitvasking og kartellvirksomhet.

Det dreier seg om samme sak som tvang Sebastian Kurz til å gå av som statsminister i desember i fjor.

Karmasin ble ifølge nyhetsbyrået APA pågrepet onsdag kveld. En statsadvokat bekrefter at en person er pågrepet, men vil ikke oppgi identiteten.

Den tidligere ministeren er mistenkt for hvitvasking av penger og kartellvirksomhet, ifølge opplysningene.

Saken dreier seg om at det for noen år tilbake ble laget partiske meningsmålinger som gagnet Kurz. De ble trykket i en avis i bytte mot en annonsekontrakt. Meningsmålingene skal ha blitt betalt av finansdepartementet. Kurz avviser all innblanding.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar