Behandlet over 4600 søknader

Kulturlivet har fått 2 milliarder kroner i koronakompensasjon

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Kulturminister Anette Trettebergstuen (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Kultursektoren har fått over 2 milliarder kroner gjennom 20 måneder med kompensasjonsordning, sier Kulturrådet. Ordningen skal snart være ferdigbehandlet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kultursektoren har fått over 2 milliarder kroner gjennom 20 måneder med kompensasjonsordning, sier Kulturrådet. Ordningen skal snart være ferdigbehandlet.

70 prosent av søknadene ble besvart innen to måneder etter søknadsfrist, mens bare 6 prosent av søknadene tok mer enn tre måneder å behandle ferdig, ifølge tall fra Kulturrådet.

Nå gjenstår rundt 50 klager, de fleste av dem ligger til behandling i Kultur- og likestillingsdepartementets uavhengige klagenemnd.

Kompensasjonsordningen ble først innført fra mars 2020, og de første vedtakene kom allerede i slutten av april, en drøy uke etter søknadsfristen. Siden har ordningen blitt utvidet og tilpasset gjennom flere perioder.

Totalt har det blitt behandlet 4.663 søknader til kompensasjonsordningen siden oppstarten, med en samlet søknadssum på 2,6 milliarder kroner. 3.971 søknader har blitt helt eller delvis bevilget.

Annonse

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar