Anke avvist av Høyesterett

Cosby forblir en fri mann

Bill Cosby etter løslatelse. (Foto: AP.)
Bill Cosby etter løslatelse. (Foto: AP.)
Amerikansk høyesterett har besluttet at saken mot Bill Cosby (84) ikke skal tas opp til ny behandling. Dermed forblir han en fri mann.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Amerikansk høyesterett har besluttet at saken mot Bill Cosby (84) ikke skal tas opp til ny behandling. Dermed forblir han en fri mann.

Høyesterett avviste mandag en anke fra påtalemyndigheten i Pennsylvania.

I fjor sommer ble komikeren og skuespilleren Cosby løslatt fra fengsel etter å ha sonet nesten tre år. Han ble i 2018 funnet skyldig i å ha dopet ned og misbrukt en kvinne i 2004, men dommen ble senere omgjort.

Bakgrunnen var at høyesterett i delstaten Pennsylvania kom til at dommen ikke var gyldig og at rettssaken ikke hadde vært rettferdig.

Påtalemyndigheten hadde bedt høyesterett om å gjennomgå denne kjennelsen. De mente aktor som førte saken, var bundet av en avtale forgjengeren hadde inngått om ikke å sikte Cosby.

Annonse

Som normalt er, har høyesterett ikke kommentert beslutningen om ikke å ta saken opp til ny behandling. Den var inkludert på en liste over saker som retten mener ikke bør tas opp igjen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar