Stort engasjement

Støttekonsert for Ukraina samlet inn 75 millioner kroner

Sissel Kyrkjebø. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Sissel Kyrkjebø. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Tirsdag morgen er det samlet inn 75 millioner kroner etter mandagens innsamlingskonsert til støtte for krigsofrene i Ukraina.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Tirsdag morgen er det samlet inn 75 millioner kroner etter mandagens innsamlingskonsert til støtte for krigsofrene i Ukraina.

– Det er fantastisk at det norske folk viser et så stort engasjement for å hjelpe de som er berørt av krigen, sier generalsekretærene i hjelpeorganisasjonene som var med.

Tirsdag morgen var det samlet inn 75 millioner kroner.

Pengene blir fordelt mellom Røde Kors, Flyktninghjelpen, Redd Barna, Caritas, Unicef og Kirkens Nødhjelp.

Organisasjonene arbeider med å hjelpe de som er rammet av krigen, både i Ukraina og nabolandene.

Annonse

Sissel Kyrkjebø, Maria Mena, Trygve Skaug og Jarle Bernhoft var blant artistene som deltok på Støttekonserten som ble sendt på NRK.

Hjelpeorganisasjonene minner om at det ikke er for sent å gi et bidrag. Det er fortsatt mulig å bruke vipps-nummer 2170, som er et fellesnummer til de seks humanitære organisasjonene.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar