En av Russlands desidert viktigste forfattere

Tolstoj-familie fordømmer invasjon av Ukraina

Historisk revidert foto av Tolstoj. (Foto: Skjermdump.)
Historisk revidert foto av Tolstoj. (Foto: Skjermdump.)
Etterkommerne til den russiske forfatteren og pasifisten Leo Tolstoj fordømmer den russiske invasjonen av Ukraina.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Stadig flere kjente og prominente russere fordømmer handlingene til egen regjering. Sist ut er Tolstoj-familien.

– Vi støtter det ukrainske folket og folk i Russland som er motstandere av denne forferdelige krigen. Vi gjør vårt beste for å hjelpe ukrainske flyktninger på flukt fra krigen. Vi inviterer hele vår familie og venner til å bli med oss i denne viktige innsatsen, skriver Daria Tolstoj i et brev, publisert på Facebook.

Det er rettet mot hele verden og signert av etterkommerne til Leo Tolstoj, som blant annet er kjent for romanen «Krig og fred». I brevet står det blant annet at de ikke kan være stille når den russiske regjeringen forvrenger historie og fakta for å rettferdiggjøre invasjonen.

Nesten alle av Leo Tolstojs barn forlot Russland etter den russiske revolusjonen. I dag er omtrent 200 mennesker etterkommere av Tolstoj, spredt over hele verden.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar