– Vitner om mange kreative ideer

Økning i antall søknader til Fritt ord

Knut Olav Åmås. (Foto: Skjermdump.)
Knut Olav Åmås. (Foto: Skjermdump.)
Fristen for å søke støtte i Fritt ords andre bevilgningsrunde i 2022 gikk ut fredag. Stiftelsen kan opplyse om en økning i antall søknader siden februar.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Fristen for å søke støtte i Fritt ords andre bevilgningsrunde i 2022 gikk ut fredag. Stiftelsen kan opplyse om en økning i antall søknader siden februar.

– Vi er veldig glad for å motta så utrolig mange søknader. Det vitner om imponerende mange kreative ideer i det som nå ser ut til å være siste fase av pandemien, sier direktør Knut Olav Åmås i Fritt ord.

Totalt har de fått inn 571 søknader. Etter årets første runde i februar ble det bevilget totalt 32,2 millioner kroner til blant annet dokumentarfilmer, faglitteratur, podkaster, debatter, journalistikk og kunst- og kulturprosjekter.

Kåkå kverulantkatedralen mottok 450.000 kroner til sitt debattprogram i Stavanger. Foreningen Røverhuset har fått 300.000 kroner til drift av RøverRadion som er en podkast der programlederne er innsatte i norske fengsler.

Flere internasjonale aktører har også mottatt støtte, blant annet organisasjonen Article 19, som har fått 600.000 kroner til sitt arbeid med å fremme og beskytte ytrings- og informasjonsfrihet.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar