Over 60 organisasjoner samlet

Kulturbransjen protesterer mot krigen i Ukraina foran Russlands ambassade

Russlands ambassade i Oslo. Over 60 ulike kulturorganisasjoner vil torsdag demonstrere i protest mot Russlands krig mot Ukraina. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Russlands ambassade i Oslo. Over 60 ulike kulturorganisasjoner vil torsdag demonstrere i protest mot Russlands krig mot Ukraina. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Over 60 aktører og organisasjoner fra kulturfeltet holder torsdag en markering foran den russiske ambassaden i protest mot landets krigføring i Ukraina.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Over 60 aktører og organisasjoner fra kulturfeltet holder torsdag en markering foran den russiske ambassaden i protest mot landets krigføring i Ukraina.

Med hele Oslo-Filharmonien i ryggen vil det bli framført appeller og kulturelle innslag foran ambassaden i Drammensveien i Oslo torsdag ettermiddag.

– Russlands invasjon av Ukraina er et angrep på en uavhengig demokratisk stat, og et grovt brudd på folkeretten. Den russiske aggresjonen truer fred og sikkerhet i Europa, og utsetter millioner av mennesker for fare. Følgene av krigen er en humanitær katastrofe, skriver initiativtakerne til markeringen, som skjer mellom klokka 15 og 16.

Også måten kritikere og demonstranter mot krigen blir behandlet på i Russland vil være blant temaene som blir tatt opp.

Det vil bli holdt appeller fra Aschehougs forlegger Mads Nygaard og av leder Kjersti Løken Stavrum i Norsk PEN. Skuespiller Ane Dahl Torp vil lese et dikt.

Annonse

– Samlet er vi over 60 organisasjoner og aktører fra kulturfeltet som sammen ønsker å si tydelig ifra om at krigen må stanses nå, skriver arrangørene.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar