– Vil synliggjøre trøndersk mat

Trondheim skal arrangere Bocuse d’Or Europe i 2024

Tidligere deltaker og medaljør Christian André Pettersen i aksjon under Bocuse d’Or i Lyon ifjor. (Foto: AP.)
Tidligere deltaker og medaljør Christian André Pettersen i aksjon under Bocuse d’Or i Lyon ifjor. (Foto: AP.)
EM i kokkekunst, eller Bocuse d'Or Europe, arrangeres i Trondheim i 2024.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er EM i kokkekunst, eller Bocuse d'Or Europe, arrangeres i Trondheim i 2024.

Det ble klart torsdag kveld under avslutningen av årets konkurranse i Budapest i Ungarn.

Trønderhovedstaden har de siste årene seilt fram som en spennende matdestinasjon og tre av byens restauranter kan skilte med totalt tre Michelin-stjerner. Credo og Fagn fikk hver sin stjerne i 2019, og året etter fikk Speilsalen sin første stjerne.

Trondheim kommune gleder seg over nyheten.

– Bocuse d’Or Europe i 2024 skal utnyttes til å forsterke synligheten av trønderske produkter, produsenter og restauranter på det internasjonale markedet, sier Kristian Dahlberg Hauge, direktør for næring, samferdsel, klima og miljø i Trondheim kommune.

Annonse

Sammen med Frankrike er Norge den mestvinnende Bocuse d’Or-nasjonen.

Norden har vært vertskap for konkurransen to ganger tidligere – Stavanger i 2008 og Stockholm i 2014.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar