– Vil synliggjøre trøndersk mat

Trondheim skal arrangere Bocuse d’Or Europe i 2024

Tidligere deltaker og medaljør Christian André Pettersen i aksjon under Bocuse d’Or i Lyon ifjor. (Foto: AP.)
Tidligere deltaker og medaljør Christian André Pettersen i aksjon under Bocuse d’Or i Lyon ifjor. (Foto: AP.)
EM i kokkekunst, eller Bocuse d'Or Europe, arrangeres i Trondheim i 2024.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er EM i kokkekunst, eller Bocuse d'Or Europe, arrangeres i Trondheim i 2024.

Det ble klart torsdag kveld under avslutningen av årets konkurranse i Budapest i Ungarn.

Trønderhovedstaden har de siste årene seilt fram som en spennende matdestinasjon og tre av byens restauranter kan skilte med totalt tre Michelin-stjerner. Credo og Fagn fikk hver sin stjerne i 2019, og året etter fikk Speilsalen sin første stjerne.

Trondheim kommune gleder seg over nyheten.

– Bocuse d’Or Europe i 2024 skal utnyttes til å forsterke synligheten av trønderske produkter, produsenter og restauranter på det internasjonale markedet, sier Kristian Dahlberg Hauge, direktør for næring, samferdsel, klima og miljø i Trondheim kommune.

Annonse

Sammen med Frankrike er Norge den mestvinnende Bocuse d’Or-nasjonen.

Norden har vært vertskap for konkurransen to ganger tidligere – Stavanger i 2008 og Stockholm i 2014.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar