Sammenligner vesten med nazistene

Putin langer ut mot vestlige kultursanksjoner

Vladimir Putin langer ut mot vestens kultursanksjoner, og sammenligner de med bokbrenning i nazi-Tyskland. (Foto: Mikhail Klimentyev/AP.)
Vladimir Putin langer ut mot vestens kultursanksjoner, og sammenligner de med bokbrenning i nazi-Tyskland. (Foto: Mikhail Klimentyev/AP.)
Vestens straffereaksjoner mot russisk kultur kan sammenlignes med nazistenes bokbål på 1930-tallet, mener president Vladimir Putin.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Vestens straffereaksjoner mot russisk kultur kan sammenlignes med nazistenes bokbål på 1930-tallet, mener president Vladimir Putin.

Mange vestlige land boikotter russisk kultur og kulturarbeidere som følge av landets invasjon av Ukraina, noe Putin reagerer sterkt på.

– De forsøker å slå en strek over et tusenårsgammelt land. Jeg snakker om den økende diskrimineringen av alt som kan knyttes til Russland, sier Putin, med henvisning til russisk musikk og litteratur.

– Sist vi var vitne til en slik massiv kampanje for å ødelegge uønsket litteratur, var da nazister i Tyskland gjorde det for snart 90 år siden, sier han.

Utenriksminister Sergej Lavrov trakk også fram nazistene i Tyskland og anklaget fredag Vesten for å ha erklært «total krig» mot Russland.

Annonse

– De legger ikke skjul på hva målet er, de har offentlig kunngjort at målet er å ødelegge, ruinere og kvele den russiske økonomien og Russland som helhet, sa han ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

Lavrov la til at formuleringen «total krig» ble benyttet av tyske nazister da de forsøkte å erobre hele Europa.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar