Andre minnesmerker også skadd

Holocaust-minnesmerke skadd i Kharkiv

Drobitskyj Jar-minnesmerket ble reist på stedet der mellom 6.000 og 20.000 jøder og sovjetiske fanger ble drept under Nazi-Tysklands okkupasjon fra 1941 til 1942. Nå er det skadet i bomberegn fra russiske styrker. (Foto: Jta.org.)
Drobitskyj Jar-minnesmerket ble reist på stedet der mellom 6.000 og 20.000 jøder og sovjetiske fanger ble drept under Nazi-Tysklands okkupasjon fra 1941 til 1942. Nå er det skadet i bomberegn fra russiske styrker. (Foto: Jta.org.)
Et holocaust-minnesmerke i utkanten av den ukrainske byen Kharkiv er skadd av russisk artilleri, melder lokale medier.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Et holocaust-minnesmerke i utkanten av den ukrainske byen Kharkiv er skadd av russisk artilleri, melder lokale medier.

To armer mangler på minnesmerket, som er utformet som en sju-armet lysestake, ifølge nettsiden Kharkiv Today.

Drobitskyj Jar-minnesmerket ble reist på stedet der mellom 6.000 og 20.000 jøder og sovjetiske fanger ble drept under Nazi-Tysklands okkupasjon fra 1941 til 1942.

Andre minnesmerker i Kharkiv-regionen er også skadd i kampene.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar