– Hele verden ser til norsk film

Trettebergstuen mener Norsk film står igjen som vinnere etter Oscar-natten

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) taler under mottakelsen for filmen: Verdens verste Menneske i Hollywood. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) taler under mottakelsen for filmen: Verdens verste Menneske i Hollywood. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
– Selv om det ikke ble noen gullstatuett, har vi vunnet uansett, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) etter utdelingen i Hollywood.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er – Selv om det ikke ble noen gullstatuett, har vi vunnet uansett, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) etter utdelingen i Hollywood.

Filmen «Verdens verste menneske», som er regissert av Joachim Trier og skrevet sammen med Eskil Vogt Filmen, vant ingen Oscar-pris under årets utdeling, verken i kategorien beste internasjonale film eller beste originalmanus.

Det gjør ikke Trettebergstuen til en mindre stolt kulturminister.

– Vi hadde jo håpet at den skulle vinne, men vi vet jo alle sammen at dette har vært en stor seier likevel, sier Trettebergstuen til NTB etter utdelingen mandag morgen norsk tid.

Hun har vært i Hollywood den siste uken og hatt møter med underholdningsbransjen. Oscar-nominasjonen i seg selv mener hun vil skape ringvirkninger for Norsk film.

Annonse

– Det har enormt mye å si, hele verden ser nå til norsk film, og alle tar dette som en oppfordring til å stå på videre, sier Trettebergstuen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar