Går ikke ut med navn

20 bøter etter Boris Johnsons fest-skandale

Etterforskningen av den såkalte partygate-skandalen har nå kommet til det punktet at London-politiet vil utstede bøter, heter det i uttalelse fra politiet. De 20 bøtene som skal utstedes i første omgang, gjelder brudd på koronareglene i 2020 og 2021. (Foto: AP/Matt Dunham.)
Etterforskningen av den såkalte partygate-skandalen har nå kommet til det punktet at London-politiet vil utstede bøter, heter det i uttalelse fra politiet. De 20 bøtene som skal utstedes i første omgang, gjelder brudd på koronareglene i 2020 og 2021. (Foto: AP/Matt Dunham.)
En første runde med bøter skal utstedes av London-politiet etter de mye omtalte festene i Storbritannias regjeringsapparat under nedstengingen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er En første runde med bøter skal utstedes av London-politiet etter de mye omtalte festene i Storbritannias regjeringsapparat under nedstengingen.

Etterforskningen av den såkalte partygate-skandalen har nå kommet til det punktet at London-politiet vil utstede bøter, heter det i uttalelse fra politiet.

De 20 bøtene som skal utstedes i første omgang, gjelder brudd på koronareglene i 2020 og 2021.

London-politiet sier de ikke vil gå ut med hvor mange personer som skal dele disse bøtene mellom seg, eller hvem som blir bøtelagt. Statsminister Boris Johnson skal angivelig ikke være blant dem som blir berørt i denne omgang.

Etterforskning

En rekke politikere og ansatte har blitt etterforsket etter påstander om at det ble holdt flere fester både ved statsministerens kontor og i andre regjeringslokaler på samme tid som England var underlagt strenge koronarestriksjoner.

Annonse

Under etterforskningen har det blitt sendt ut spørreskjemaer til flere enn 100 personer, inkludert Johnson, og flere vitner har blitt avhørt.

Johnson nekter for enhver forseelse, men skal ifølge britiske medier ha deltatt på flere av de ulovlige arrangementene.

Ba om avgang

Johnsons kontor har tidligere uttalt at de vil melde fra om utviklinger i etterforskningen knyttet til statsministeren.

Ramaskrik knyttet til avsløringene om de påståtte festene førte til at Johnson sto i et hardt politisk vær i vinter, og også en rekke parlamentsmedlemmer fra hans eget parti ba om Johnsons avgang.

Presset mot statsministeren har imidlertid lettet etter Russlands invasjon av Ukraina, noe som gjorde at mediesakene om festskandalen avtok.

Men tirsdagens uttalelse fra London-politiet antyder at saken igjen kan hjemsøke Johnson, og det er mulig at også han kommer til å bli bøtelagt.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar