– Utilgivelig

Will Smith ber Chris Rock om unnskyldning

Skuespiller Will Smith ber komiker Chris Rock om unnskyldning etter å ha slått ham under Oscar-utdelingen søndag. I et Instagram-innlegg natt til mandag norsk tid kaller Smith oppførselen sin «uakseptabel og utilgivelig». (Foto: Skjermdump.)
Skuespiller Will Smith ber komiker Chris Rock om unnskyldning etter å ha slått ham under Oscar-utdelingen søndag. I et Instagram-innlegg natt til mandag norsk tid kaller Smith oppførselen sin «uakseptabel og utilgivelig». (Foto: Skjermdump.)
Skuespiller Will Smith ber komiker Chris Rock om unnskyldning etter å ha slått ham under Oscar-utdelingen søndag.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Skuespiller Will Smith ber komiker Chris Rock om unnskyldning etter å ha slått ham under Oscar-utdelingen søndag.

I et Instagram-innlegg natt til mandag norsk tid kaller Smith oppførselen sin «uakseptabel og utilgivelig».

Skuespilleren sjokkerte publikum i salen og seerne hjemme da han gikk opp på scenen under humorinnslaget til Rock og slo ham etter at han dro en vits om ektefellen Jada Pinkett Smith.

Da Rock vitset om Pinkett Smith og at han gjerne ville se en oppfølger til «G.I. Jane», ble Smiths ektemann Will Smith tilsynelatende fornærmet. I filmen fra 1997 spiller Demi Moore en snauklipt soldat. I 2018 ble Pinkett Smith diagnostisert med alopecia, en hudsykdom som gjør at håret slutter å vokse og faller av.

Pinkett Smith har vært åpen om sykdommen som har ført til betydelig hårtap, og forsøkt å avstigmatisere sykdommen og hjelpe andre i samme situasjon.

Annonse

Mandag uttalte Oscar-akademiet at det fordømmer Smiths handlinger under prisutdelingen, og at akademiet starter formell granskning.

Rock har sagt at han ikke vil anmelde saken.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar