– Vi har fortalt dem om alvorligheten av dette

Skoleelever bes om å slette videoer knyttet til dobbeltdrap

To voksne kvinner er døde etter en alvorlig voldshendelse. En mann er siktet for gjerningen. Politi på stedet etter melding om en alvorlig voldshendelse i Søm i Kristiansand. (Foto: Tor Erik Schrøder/NTB.)
To voksne kvinner er døde etter en alvorlig voldshendelse. En mann er siktet for gjerningen. Politi på stedet etter melding om en alvorlig voldshendelse i Søm i Kristiansand. (Foto: Tor Erik Schrøder/NTB.)
Bilder og video av gjenopplivingsforsøket etter dobbeltdrapet i Kristiansand er spredd i sosiale medier. Politiet og en rektor ber unge slutte å dele innholdet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Bilder og video av gjenopplivingsforsøket etter dobbeltdrapet i Kristiansand er spredd i sosiale medier. Politiet og en rektor ber unge slutte å dele innholdet.

Flere elever fra Haumyrheia skole i Kristiansand havnet tirsdag midt oppi et gjenopplivingsforsøk i et boligområde i nærheten, skriver NRK.

Gjenopplivingsforsøket skjedde i forbindelse med det som skulle vise seg å være en dobbeltdrapssak, der en mann i 50-årene er siktet etter at to kvinner døde.

Rektor Jarle Ausland ved skolen sier til rikskringkasteren at han kjenner til at det er filmet og tatt bilder av gjenopplivingen, og sier han snakket med elevene om dette onsdag.

– Vi har fortalt dem om alvorligheten av dette og at det er dumt å gjøre, sier Ausland.

Annonse

Han legger til at de også vil sende hjem informasjon til foreldrene om delingen i sosiale medier, og be om hjelp til å få slettet de aktuelle bildene og videoene.

Politiet bekrefter overfor NRK at også de er kjent med bilde- og videodelingen. Politiadvokat Bernt Olav Bryge i Agder politidistrikt beskriver det som uheldig.

– Det gjelder både i et etterforskningsperspektiv, men også fordi det etter omstendighetene kan være straffbart, sier Bryge.

Han ber i likhet med rektor Ausland de som sitter med slike videoer, om å slette dem.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar