Kan utestenges

Will Smith nektet å forlate salen etter slaget

Oscar-akademiet sier at skuespiller Will Smith ble bedt om å forlate salen etter å ha slått til komiker Chris Rock under utdelingen søndag, men at Smith nektet. (Foto: Skjermdump.)
Oscar-akademiet sier at skuespiller Will Smith ble bedt om å forlate salen etter å ha slått til komiker Chris Rock under utdelingen søndag, men at Smith nektet. (Foto: Skjermdump.)
Oscar-akademiet sier at skuespiller Will Smith ble bedt om å forlate salen etter å ha slått til komiker Chris Rock under utdelingen søndag, men at Smith nektet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Oscar-akademiet sier at skuespiller Will Smith ble bedt om å forlate salen etter å ha slått til komiker Chris Rock under utdelingen søndag, men at Smith nektet.

Styret i akademiet møttes onsdag for å innlede den disiplinære prosessen mot Smith for slaget, som er brudd på akademiets retningslinjer. Akademiet sier at konsekvensene for Smith kan bli utestengelse, utvisning eller andre former for straff.

Mange har lurt på hvorfor Smith fikk fortsette å sitte på første rad etter opptrinnet.

– Ting utspilte seg på et vis vi ikke kunne ha forutsett. Vi ønsker å gjøre det klart at Smith ble bedt om å forlate seremonien og nektet, men vi erkjenner også at vi kunne ha håndtert situasjonen annerledes, heter det i en uttalelse fra akademiet.

Slo etter vits

Skuespilleren sjokkerte publikum i salen og seerne hjemme da han gikk opp på scenen under humorinnslaget til Chris Rock og slo ham etter at han dro en vits om kona Jada Pinkett Smith.

Annonse

Da Rock vitset om Jada Pinkett Smith og at han gjerne ville se en oppfølger til «G.I. Jane», ble ektemannen tilsynelatende fornærmet. I filmen fra 1997 spiller Demi Moore en snauklipt soldat. I 2018 ble Pinkett Smith diagnostisert med alopecia, en hudsykdom som gjør at håret slutter å vokse og faller av.

Jada Pinkett Smith har vært åpen om sykdommen som har ført til betydelig hårtap, og forsøkt å avstigmatisere sykdommen og hjelpe andre i samme situasjon.

Etter voldshendelsen vant Smith i kategorien beste mannlige skuespiller for filmen «King Richard». Mandag unnskyldte Smith til Rock, akademiet og TV-seerne, og sa at han gikk over streken.

Tilbake på scenen

Rock var tilbake på scenen for første gang siden hendelsen onsdag.

– Hvordan var helgen deres? spurte han publikum, før han la til at han ikke hadde skrevet noen vitser om slaget.

– Jeg driver fortsatt med å bearbeide det som skjedde. En eller annen gang kommer jeg til å prate om det. Og da blir det alvorlig og morsomt, sa han videre.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar