– Har skrevet en klok roman

Bjella fikk Nynorsk litteraturpris

Stein Torleif Bjella er tildelt Nynorsk litteraturpris 2021 for romanen «Fiskehuset». (Foto: Javad Parsa/NTB.)
Stein Torleif Bjella er tildelt Nynorsk litteraturpris 2021 for romanen «Fiskehuset». (Foto: Javad Parsa/NTB.)
Stein Torleif Bjella er tildelt Nynorsk litteraturpris 2021 for romanen «Fiskehuset».
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Stein Torleif Bjella er tildelt Nynorsk litteraturpris 2021 for romanen «Fiskehuset».

Tildelingen fant sted under åpningen av landsmøtet i Noregs Mållag, melder forfatterens forlag, Oktober.

Juryen mener blant annet at forfatteren har skrevet en klok roman – som kler replikkvekslinger på Hallingmål.

«Fiskehuset handlar om det som ligg under overflata, i historia, i kunsten og mellom menneska. Vi er ein samstemt jury som er takksame for at vi får vere med å lytte når understrengane vibrerer i Fiskehuset», heter det videre fra juryhold.

Nynorsk litteraturpris ble delt ut første gang i 1982, og bak prisen står Noregs Mållag, Det Norske Samlaget og Det Norske Teatret. Årets jury består av Carl Morten Amundsen, Margit Walsø og Heming H. Gujord.

Annonse

Fiskehuset fikk gode salgstall, og gode anmeldelser, da den utkom i 2021. Rettighetene er solgt til Danmark, Nederland og Tyskland.

Ved siden av Bjella, ble også Tone E. Solheim priset. Hun fikk Nynorsk barnelitteraturpris 2021 for «Svarttrasta syng om natta», som er den første romanen hennes, framgår det av pressemeldingen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar