Hyllet Hitler og holocaust

Rapper dømt til ti års fengsel i Østerrike for nynazisme

Rapperen er identifisert under pseudonymet «Mr.Bond». Her stilles han for retten i saken mot ham, som endte i en fengselsdom på ti år. (Foto: Cicero.de.)
Rapperen er identifisert under pseudonymet «Mr.Bond». Her stilles han for retten i saken mot ham, som endte i en fengselsdom på ti år. (Foto: Cicero.de.)
En østerriksk rapper er dømt til ti års fengsel for brudd på Østerrikes lov som forbyr nazisme.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er En østerriksk rapper er dømt til ti års fengsel for brudd på Østerrikes lov som forbyr nazisme.

Ifølge tiltalen glorifiserte den 37 år gamle rapperen nazisme, Adolf Hitler og masseutryddelsen av jøder i sin musikk.

Han har også produsert hatsanger rettet mot homofile, muslimer og personer med mørk hud, og laget en videohyllest til terroristen som drepte 51 mennesker i et angrep på muslimer i New Zealand i 2019, het det i tiltalen.

Dommeren ved regiondomstolen i Wien påpekte også at sangene hans allerede var lastet ned hundretusenvis av ganger, som er farlig.

Tiltale har erkjent straffskyld.

Annonse

– Jeg var blindet. Først nå innser jeg konsekvensene av mine handlinger, sa han under rettssaken.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar