Storeslem

Jon Batiste ble den store vinneren under årets Grammy-utdeling

– Jeg har bare senket hodet og jobbet med faget hver dag. Dette er mer enn underholdning for meg, det er spirituell utøvelse, sa Jon Batiste da han tok imot sin siste pris for kvelden.(Foto: AP/Chris Pizzello.)
– Jeg har bare senket hodet og jobbet med faget hver dag. Dette er mer enn underholdning for meg, det er spirituell utøvelse, sa Jon Batiste da han tok imot sin siste pris for kvelden.(Foto: AP/Chris Pizzello.)
Jon Batiste stakk av med den gjeveste prisen under den 64. Grammy-utdelingen natt til mandag med albumet «We Are,» i tillegg til fire andre priser.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Jon Batiste stakk av med den gjeveste prisen under den 64. Grammy-utdelingen natt til mandag med albumet «We Are,» i tillegg til fire andre priser.

Batiste hadde flest nominasjoner av samtlige under årets Grammy-utdeling, med 11.

– Jeg har bare senket hodet og jobbet med faget hver dag. Dette er mer enn underholdning for meg, det er spirituell utøvelse, sa Batiste da han tok imot sin siste pris for kvelden.

Superduoen Sonic Silk overrasket publikum da de stakk av med en av kveldens gjeveste priser. (Foto: AP/Chris Pizzello.)

Retro

Superduoen Sonic Silk sjokkerte pop-tungvektere som Billie Eilish, Olivia Rodrigo og Lil Nas X da de sikret seg prisen for årets låt med singelen «Leave The Door Open».

Silk Sonic vant i alt fire priser: årets låt, beste låtinnspilling, beste R&B-låt og beste R&B-opptreden. Sistnevnte ble delt med Jazmine Sullivan for «Pick Up Your Feelings»

Annonse

Duoen var kledd i 1970-talls stil og danset seg opp på scenen i Las Vegas for å ta imot prisene.

– Vi prøver virkelig vårt beste for å være ydmyke på dette tidspunktet, sa Paak etter å ha vunnet årets låtinnspilling.

– Men i bransjen kaller de det å gjøre rent bord, sa han og la til at Silk Sonic spanderer drinkene i kveld.

Olivia Rodrigo ga ut sin første singel i 2021. Nå har hun fått Grammy. (Foto: AP/John Locher.)

Popkomet

Stjerneskuddet Olivia Rodrigo var på forhånd ventet å gjenta Billie Eilish’ storeslem fra 2020, etter å ha blitt nominert til priser for blant annet beste nye artist, årets sang, årets låt og beste album.

Hun nådde ikke helt opp, men tok like vel med seg tre priser: årets nykommer, beste pop solo-framførelse og beste popalbum.

Hennes aller første singel kom ut i januar 2021.

Til tross for å være blant artistene med flest nominasjoner, måtte både Eilish, Justin Bieber og Lil Nas X gå tomhendte hjem.

President i Ukraina, Volodymyr Zelenskyy, taler til publikum under Grammy Awards. (Foto: AP/Chris Pizzello.)

Zelenskyj-tale

Under prisutdelingen hadde Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj en overraskende opptreden. I en forhåndsinnspilt videotale ba han om støtte til Ukraina og oppfordret musikkindustriens artister til å «fylle stillheten med musikk».

Han sammenlignet den russiske invasjonen med en dødelig stillhet som truet med å utrydde drømmene og livene til det ukrainske folket, inkludert landets barn.

– Våre musikere bærer skuddsikre vester i stedet for finklær. De synger for de sårede på sykehusene, til og med for de som ikke kan høre dem. Men musikken vil like fullt trenge gjennom, sa Zelenskyj.

Zelenskyjs tale ble spilt av før artisten John Legend gikk på scenen sammen med den ukrainske sangeren Mika Newton og poeten Ljuba Yakimtsjuk.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar