– Stor givervilje

Nordmenn har gitt over 700 millioner kroner til Ukraina

Flyktninger fra Ukraina. Siden krigen brøt ut, har nordmenn gitt over 700 millioner kroner gjennom veldedige organisasjoner. (Foto: Arkivfoto.)
Flyktninger fra Ukraina. Siden krigen brøt ut, har nordmenn gitt over 700 millioner kroner gjennom veldedige organisasjoner. (Foto: Arkivfoto.)
Etter at Russland invaderte Ukraina har det vært samlet inn over 700 millioner kroner gjennom frivillige organisasjoner i Norge.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Etter at Russland invaderte Ukraina har det vært samlet inn over 700 millioner kroner gjennom frivillige organisasjoner i Norge.

Det er Fundraising Norge som har fått kartlagt hvor mye norske givere har bidratt med etter at krigen brøt ut i Ukraina i slutten av februar. Fundraising Norge bistår norske organisasjoner som driver med innsamling, skriver Vårt Land.

– Det er stor givervilje i det norske folk, mener generalsekretær Siri Nodland i Fundraising Norge.

Røde Kors har fått inn hele 230 millioner kroner fra private og næringslivet siden krigen brøt ut 24. februar. Dette er den største innsamlingsaksjonen siden tsunamien i 2004 da det ble samlet inn 400 millioner kroner.

Røde Kors er organisasjonen som har samlet inn mest penger. Deretter kommer Flyktninghjelpen med 81,5 millioner, SOS-barnebyer med 77,5 millioner kroner, Redd Barna med 51,8 millioner kroner og Kirkens Nødhjelp med 36 millioner kroner som er øremerket til Ukraina-arbeidet. Giverne er både privatpersoner og bedrifter.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar