– Gjemmer bort musikk

Flere norske artister kritiserer Spellemann-utdelingen

Tuva Syvertsen i Valkyrien Allstars er blant artistene som nå ser kritisk på årets spellemann-utdeling. (Foto: Lise Åserud/NTB.)
Tuva Syvertsen i Valkyrien Allstars er blant artistene som nå ser kritisk på årets spellemann-utdeling. (Foto: Lise Åserud/NTB.)
Kritikken mot utdelingen av Spellemannprisen tiltar når det er klart at et flertall av prisene deles ut utenom den direktesendte prisutdelingen på tv.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kritikken mot utdelingen av Spellemannprisen tiltar når det er klart at et flertall av prisene deles ut utenom den direktesendte prisutdelingen på tv.

Det var mandag kveld at artist Marthe Valle i et innlegg i en Facebook-gruppe rettet kritikk mot at flertallet av Spellemannprisene deles ut utenom selve den direktesendte prisseremonien på TV. Den nybakte Spellemann-prisvinneren i vise- og visepopkategorien, Tønes, kalte senere måten han fikk overrakt prisen på for «fryktelig feil».

Frontperson Tuva Syvertsen i folkrockgruppa Valkyrien Allstars sier seg enig i kritikken, selv om hun presiserer at hun opplevde fjorårets pandemi-prisutdeling som «gjennomarbeidet».

– Fra en musikers perspektiv er jeg enig med Valle, i at dette er kvelden man bør feire bredden i norsk musikkliv. Det er synd det kan oppleves som at en del musikk gjemmes litt bort, sier Syvertsen til Dagbladet.

Komponist og musiker Maja S.K. Ratkje mener årets utdelingsform forhindrer folk fra å bli presentert for bredden i norsk musikk.

Annonse

– Spellemannprisen er mer enn et kommersielt bransjeshow, men dette gjør at utdelingen kjedelig nok beveger seg i den retningen, sier Ratkje til Dagbladet.

Stian Malme er prosjektleder for Spellemann i NRK, og mener årets prisutdeling legger opp til at hver enkelt artist får mer eksponering enn de vanligvis ville fått.

– Alle prisutdelingene vises på fredag. Vi vil gjøre det vi kan for å få til noe fint for seeren, også har vi prøvd å løfte alle artistene ved å spre det utover i flere flater utover uka, sier Malme.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar