Markeres på Krigsskolen

Forsvaret skal markere id for første gang

Najeeb ur Rehman Naz er forsvarets første feltimam. – Dette er en kulturell markering der man har mulighet til å få kunnskap om kulturen og selve høytiden Id, sier han. (Foto: Forsvarets forum.)
Najeeb ur Rehman Naz er forsvarets første feltimam. – Dette er en kulturell markering der man har mulighet til å få kunnskap om kulturen og selve høytiden Id, sier han. (Foto: Forsvarets forum.)
For første gang skal det norske Forsvaret markere den muslimske høytiden id som feires etter fastemåneden ramadan.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er For første gang skal det norske Forsvaret markere den muslimske høytiden id som feires etter fastemåneden ramadan.

Aldri tidligere har Forsvaret markert slutten på den muslimske fasten, skriver Forsvarets Forum. I år skal imidlertid høytiden id al-Fitr markeres på Krigsskolen på Linderud, på Sessvollmoen og på rekruttskolen på Madla.

Feltimam Najeeb ur Rehman Naz sier til Forsvarets forum at Forsvarets markering ikke vil skje på selve dagen for id, som i år er 2. mai. Det vil imidlertid bli arrangert på en passende dag etter feiringen slik at soldater kan feire selve id-dagen sammen med familien.

– Dette er en kulturell markering der man har mulighet til å få kunnskap om kulturen og selve høytiden Id. Alle soldater og ansatte som jobber på avdelingen er hjertelig velkommen til å ta del i denne markeringen, sier major Naz.

Id al-fitr er muslimenes største høytid. Feiringen begynner ved solnedgang den siste dagen i ramadan, og varer hele neste dag. Første gang id ble feiret, var i år 624, etter at profeten Muhammed og hans menn hadde seiret i slaget ved Badr.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar