Kringkasting og strømming bidro

Rekordomsetning for Tono

Oslo Filharmonien er tidligere stevnet for retten av Tono på grunn av konflikt om betaling for fremføring av musikk. Kringkasting og strømming, bidro imidlertid til rekordomsetning for Tono. (Foto: Ørn E. Borgen/NTB.)
Oslo Filharmonien er tidligere stevnet for retten av Tono på grunn av konflikt om betaling for fremføring av musikk. Kringkasting og strømming, bidro imidlertid til rekordomsetning for Tono. (Foto: Ørn E. Borgen/NTB.)
Til tross for de laveste konsertinntektene siden 2010 omsatte Tono for rekordhøye 843,9 millioner kroner i 2021.
Saken er Til tross for de laveste konsertinntektene siden 2010 omsatte Tono for rekordhøye 843,9 millioner kroner i 2021.

Det var de sterke resultatene fra kringkasting og musikk- og filmstrømmetjenester som bidro til den høye omsetningen, skriver Tono i en pressemelding.

Tono er en kollektiv forvaltningsorganisasjon og et non-profit samvirkeforetak som eies og styres av norske komponister, musikktekstforfattere og musikkforlag. De avregner alle inntekter videre til rettighetshavere i fremførte musikkvern i inn- og utland.

– Det er hyggelig å kunne melde om rekordomsetning for 2021, samtidig som vi er smertelig klare over at det andre året med pandemitiltak var svært vanskelig for de fleste av Tonos medlemmer. Det merkes også på Tonos konsertinntekter, som var på 43,7 millioner kroner, det laveste siden 2010, sier administrerende direktør i Tono, Cato Strøm.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar