Le Pens form avtar

Macron øker forspranget rett før presidentvalget

Det er første gang siden slutten av mars at Macron har ligget så langt foran sin høyrenasjonalistiske motkandidat. Siden da har Macron på et tidspunkt vært nede på 53 prosent mot 47 prosent til Le Pen. (Foto: AP/Christophe Ena.)
Det er første gang siden slutten av mars at Macron har ligget så langt foran sin høyrenasjonalistiske motkandidat. Siden da har Macron på et tidspunkt vært nede på 53 prosent mot 47 prosent til Le Pen. (Foto: AP/Christophe Ena.)
President Emmanuel Macron får en oppslutning på 57 prosent i en ny meningsmåling som ble publisert fredag, to dager før presidentvalget i Frankrike.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er President Emmanuel Macron får en oppslutning på 57 prosent i en ny meningsmåling som ble publisert fredag, to dager før presidentvalget i Frankrike.

Det er 1 prosentpoeng mer enn i forrige tilsvarende måling, ifølge Les Echos. Marine Le Pen får en oppslutning på 43 prosent.

Det er første gang siden slutten av mars at Macron har ligget så langt foran sin høyrenasjonalistiske motkandidat. Siden da har Macron på et tidspunkt vært nede på 53 prosent mot 47 prosent til Le Pen.

Målingen er utført av gallupinstituttene OpinionWay og Kea Partners på vegne av de franske mediene Les Echos og Radio Classique.

Den viser også at 54 prosent av de som stemte på venstreorienterte Jean-Luc Mélenchon i første valgomgang, sier de vil gi sin stemme til Macron i andre omgang. I begynnelsen av uka var andelen 40 prosent.

Annonse

Mélenchon kom på tredjeplass med 22 prosents oppslutning i første valgrunde for knapt to uker siden.

Målingen viser også at valgdeltakelsen ligger an til å bli på 72,5 prosent. Den er utført etter at de to kandidatene møttes til TV-duell torsdag kveld.

Fredag var valgkampens siste dag, og søndag morgen åpner valglokalene.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar