Fortsatt i minus

Bedre resultat enn ventet for presset Spotify

Daniel Ek, CEO, og grunnlegger av Spotify. (Foto: Michael Loccisano/Getty Images.)
Daniel Ek, CEO, og grunnlegger av Spotify. (Foto: Michael Loccisano/Getty Images.)
Etter et presset år på børsene går musikkstrømmetjenesten Spotify i minus med 59 millioner kroner, men har høyere inntekter og flere aktive brukere enn ventet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Etter et presset år på børsene går musikkstrømmetjenesten Spotify i minus med 59 millioner kroner, men har høyere inntekter og flere aktive brukere enn ventet.

Spotifys aksje har falt med over 50 prosent siden årsskiftet. I første kvartal 2022 kan selskapet imidlertid vise til en omsetning på 26,38 milliarder kroner, mot 20,5 milliarder i fjor. Analytikerne hadde i snitt ventet seg en omsetning på 25,4 milliarder.

Tross et resultat på 59 millioner kroner i minus er det en merkbar forbedring fra tilsvarende periode i fjor, da Spotify gikk 136 millioner i minus. Her hadde analytikerne ventet seg at selskapet skulle gå nærmere 600 millioner kroner i minus.

Antallet betalende abonnenter ligger på 182 millioner, lavere enn selskapets forventning om 183 millioner. Noe av dette skyldes imidlertid at selskapet mistet 1,5 millioner abonnenter da de trakk seg ut av Russland. Antallet brukere har vokst til 422 millioner i første kvartal, mot 406 millioner i fjerde kvartal 2021.

Annonseinntektene har vokst med 60 prosent, mye takket være Spotifys store podkastsatsing.

Annonse

Spådommene for andre kvartal er mer forsiktige. Global usikkerhet og stengt virksomhet i Russland gjør at selskapet venter å gå 1.924 milliarder kroner i minus i andre kvartal, hvorav 488 millioner forklares med uheldige valutasvingninger.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar