Rykker opp

Joachim Trier i Gullpalme-juryen under filmfestivalen i Cannes

Joachim Trier ble nominert til Oscar med "Verdens verste menneske". Nå skal han inn i den prestisjetunge Gullpalme-juryen under årets filmfestival i Cannes. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Joachim Trier ble nominert til Oscar med "Verdens verste menneske". Nå skal han inn i den prestisjetunge Gullpalme-juryen under årets filmfestival i Cannes. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Regissør og manusforfatter Joachim Trier sitter i juryen når årets Gullpalmen-vinner skal kåres i Cannes.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Regissør og manusforfatter Joachim Trier sitter i juryen når årets Gullpalmen-vinner skal kåres i Cannes.

Det opplyser Norsk filminstitutt i en pressemelding tirsdag kveld.

Hovedkonkurransen på filmfestivalen i Cannes er en av de mest prestisjetunge konkurransene en film kan delta i, og det å sitte i juryen her er dermed også en stor tillitserklæring.

Trier har selv et langt forhold til festivalen, og flere av filmene hans har blitt vist. Blant annet «Oslo 31. august», «Louder Than Bombs» og «Verdens verste menneske». Sistnevnte fikk også to Oscar-nominasjoner.

Han har også tidligere sittet i juryer under Cannes-festivalen, men da for prisene for kortfilm og studentfilm.

Annonse

Juryen ledes av den franske skuespilleren Vincent Lindon. I tillegg får Trier med seg den britiske skuespilleren, produsenten og regissøren Rebecca Hall, den indiske skuespilleren Deepika Padukone, den svenske skuespilleren Noomi Rapace, den italienske regissøren og skuespilleren Jasmine Trinca, den iranske regissøren og produsenten Asghar Farhadi, den franske regissøren og skuespilleren Ladj Ly og den amerikanske regissøren og manusforfatteren Jeff Nichols på laget.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tør å avdekke ukulturene, og gir deg de ekte kulturnyhetene. Avisen leverer modig og nyskapende kulturjournalistikk.


Shabana Rehman
Multikunstner
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar