– Et tilbakelagt kapittel

Får redusert erstatningskrav etter «betydelig innsats»

Tingretten bekrefter overfor VG at det er en tilståelsessak hvor Cezinando vil møte fysisk eller på video for å avgi en tilståelse. Saken går i Oslo tingrett mandag 16. mai. (Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix.)
Tingretten bekrefter overfor VG at det er en tilståelsessak hvor Cezinando vil møte fysisk eller på video for å avgi en tilståelse. Saken går i Oslo tingrett mandag 16. mai. (Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix.)
Rapperen Cezinando (26) møter i Oslo tingrett i en tilståelsessak 16. mai. Han er en av de siktede for møbeltyverier for flere hundre tusen kroner i fjor.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Rapperen Cezinando (26) møter i Oslo tingrett i en tilståelsessak 16. mai. Han er en av de siktede for møbeltyverier for flere hundre tusen kroner i fjor.

Tingretten bekrefter overfor VG at det er en tilståelsessak hvor Oslo-rapperen vil møte fysisk eller på video for å avgi en tilståelse. Saken går i Oslo tingrett mandag 16. mai.

Gjennom sin forsvarer Mette Yvonne Larsen har 26-åringen tidligere sagt at han angrer.

Til NRK sier Larsen at Cezinando har gjort det han kan for å rydde opp etter seg.

– Han har nå gjort alt som står i hans makt for å gjenopprette skaden, og ser tilbake på det som hendte som et kapittel i hans liv under koronapandemien som nå er tilbakelagt. Han vil ta sin straff og ser fremover til livet som kunstner og musiker, sier Larsen.

Annonse

Hun sier videre at aktor har foreslått i sin påtegning at det totale erstatningskravet skal være på rundt 30.000 kroner fordi siktede har gjort en betydelig innsats for å tilbakelevere alle gjenstander, som ikke har vært i hans besittelse.

Et miljø fra hovedstaden er mistenkt for å stå bak tyveriene. Artisten skal være innblandet i dette, men det er usikkert hvilken rolle han skal ha hatt.

Den omfattende tyverisaken, som ble avslørt av Oslo-politiet i fjor vår, dreier seg om tyveri av designmøbler, kunstverk og luksusklær til en verdi av flere hundre tusen kroner fra kontorlokaler, interiørbutikker og serveringssteder.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar