Plakater henges opp i Moskva

Astrid Lindgren pekes ut som nazist i russisk kampanje

Astrid Lindren, her sammen med den kjente og kjære karakteren «Pippi». Nå pekes Lindgren ut som nazist på russiske plakater i Moskva. (Foto: SVT.)
Astrid Lindren, her sammen med den kjente og kjære karakteren «Pippi». Nå pekes Lindgren ut som nazist på russiske plakater i Moskva. (Foto: SVT.)
Barnebokforfatter Astrid Lindgren er en av flere svensker som tilsynelatende pekes ut som nazister i plakater som er satt opp på busskur rundt om i Moskva.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Barnebokforfatter Astrid Lindgren er en av flere svensker som tilsynelatende pekes ut som nazister i plakater som er satt opp på busskur rundt om i Moskva.

– Vi er imot nazismen, men det er ikke de, står det på reklameplakatene som er satt opp blant annet utenfor den svenske ambassaden i Moskva.

Sitater av Lindgren, regissøren Ingmar Bergman, Ikea-grunnlegger Ingvar Kamprad og avdøde kong Gustav VI Adolf er klistret opp på plakatene. Det skinner gjennom at påstanden er at de var nazister.

– Vi har ikke ønske om å gå inn i offentlig polemikk med den russiske organisasjonen «Vår seier», som det blir oppgitt at står bak plakatene. I Russland bruker man stadig anklager om nazisme mot land og individer som retter begrunnet kritikk mot Russlands oppførsel, skriver pressetjenesten i Sveriges utenriksdepartement i en kommentar.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar