WHO:

– Tilgang til trygg abort redder liv

Carol Mickey, (80) med en plakat som symboliserer frykt for provisoriske abortinngrep hvis amerikanske delstater skulle forby fri abort. Protesten ble holdt utenfor en domstol i Philadelphia tirsdag. (Tom Gralish/The Philadelphia Inquirer via AP.)
Carol Mickey, (80) med en plakat som symboliserer frykt for provisoriske abortinngrep hvis amerikanske delstater skulle forby fri abort. Protesten ble holdt utenfor en domstol i Philadelphia tirsdag. (Tom Gralish/The Philadelphia Inquirer via AP.)
Lederen for Verdens helseorganisasjon (WHO) sier at tilgang til trygge aborter redder liv. Han sier også at innstramminger ikke fører til færre aborter.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er WHO mener at tilgang til trygg abort redder liv.

– Det driver kvinner og jenter mot utrygge aborter, sier generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus onsdag.

Uttalelsen kommer etter at et lekket dokument fra amerikansk høyesterett har skapt politisk storm i USA.

Dokumentet viser at et flertall av dommerne vurderer å fjerne amerikanske kvinners overordnede rett til fri abort og i stedet la delstatene bestemme abortlovgivingen.

WHO-sjefen nevner ikke lekkasjen, men levner ingen tvil om hvor han og FN-organisasjonen han leder, står i abortspørsmålet:

Annonse

– Kvinner bør alltid ha rett til å velge når det gjelder egen kropp og helse, sier han.

Les også: WHO: Vil tillate abort til uke 38

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar