360 søkere bedt om å betale tilbake

Kurt Nilsens juleturné fikk for mange penger

Kurt Nilsen har fått for mye koronastøtte og må betale tilbake. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Kurt Nilsen har fått for mye koronastøtte og må betale tilbake. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Norsk kulturråd har krevd tilbake 77 millioner av de tildelte stimuleringsmidlene for kulturlivet. Kurt Nilsen er en av dem som måtte punge ut.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Norsk kulturråd har krevd tilbake 77 millioner av de tildelte stimuleringsmidlene for kulturlivet. Kurt Nilsen er en av dem som måtte punge ut.

Til sammen ble det bevilget mer enn 1,8 milliarder fra Kulturdepartementets stimuleringsordning til den koronarammede kultursektoren, skriver VG.

Stimuleringsordningen ble blant annet brukt til å gjennomføre arrangementer som ble rammet av begrensninger på antall publikummere som følge av smittevernregler.

Norsk kulturråd har bedt minst 360 søkere om å betale penger tilbake, viser en oversikt VG har fått av Kulturrådet.

En av dem er Kurt Nilsen, som gjennom selskapet Tune-In AS der Nilsen er deleier, fikk 13,3 millioner til å gjennomføre juleturneen i 2020. Da regnskapet ble gjort opp viste det seg at Tune-In AS måtte gi avkall på 1,74 millioner av beløpet de først ble tildelt.

Annonse

– Vi måtte søke per budsjett, på det vi antok det kom til å bli, før alt ble gjennomført. Så måtte vi rapportere senere hvordan det faktisk ble, sier Jan Fredrik Karlsen, daglig leder i Tune-In og Nilsens manager til VG.

Til sammen er det avkortet 137,4 millioner fra stimuleringsordningen – altså omkring 7 prosent av totalsummen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar