Den kulturelle skolesekken får desidert mest

Kulturformål får nesten en milliard av spilloverskuddet til Norsk Tipping

Den kulturelle skolesekken er den soleklare vinneren blant kulturformålene som mottar tippemidler i årets tildeling. (Foto: Arkivfoto.)
Den kulturelle skolesekken er den soleklare vinneren blant kulturformålene som mottar tippemidler i årets tildeling. (Foto: Arkivfoto.)
926 millioner kroner av Norsk Tippings overskudd deles ut til kulturformål.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er 926 millioner kroner av Norsk Tippings overskudd deles ut til kulturformål.

Overskuddet fra spilledelen til Norsk Tipping blir hvert år fordelt til ulike formål. Blant annet går 64 prosent til idrettsformål og 18 prosent til kulturformål.

I år får kulturformål 926,1 millioner, opplyser regjeringen. Pengene kommer blant annet barn og ungdom som er i korps, kor, band eller teater til gode.

– Vi vil ha et åpent, inkluderende og mangfoldig kulturliv. Folk skal ha tilgang til kunst og kultur, uavhengig av hvem de er og hvor de bor, sier kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Den kulturelle skolesekken, som når alle barn og unge, får den største posten i tildelingen – med 310 millioner kroner.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar