Munch-ansatte protesterer mot omorganisering

Direktør Stein Olav Henrichsen ved Munch-museet går av etter tolv år. (Foto: Javad Parsa/NTB.)
Direktør Stein Olav Henrichsen ved Munch-museet går av etter tolv år. (Foto: Javad Parsa/NTB.)
Omkring 90 ansatte står bak en bekymringsmelding om direktør Stein Olav Henrichsen ved Munchmuseet knyttet til en omfattende omorganiseringsprosess.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Omorganisering på Munchmuseet i Oslo.

Rett før han går av, gjør Munch-direktøren store endringer, som av de ansatte omtales som en «omfattende omorganisering». Nå ber rundt 90 Munch-ansatte byrådet i Oslo om å stanse Henrichsen, melder Aftenposten.

Henrichsen har vært direktør ved museet siden 2010, men han går av til høsten. Byrådet skal etter planen ansette ny Munch-direktør i neste uke, og de ansatte vil at de planlagte endringene stilles i bero til den nye direktøren tiltrer.

Tre fagforeninger ved museet har gått sammen om et brev til byrådet der de uttrykker bekymring for at den kunstfaglige kompetansen marginaliseres. De er også kritiske til at ingen kuratorer er inkludert i museets nye programkomité, som skal utvikle museets kunstneriske profil. Fagforeningene mener videre det er usikkert hvordan det kunstfaglige skal representeres i ledelsen.

Direktøren forsvarer prosessen han har satt i gang og peker på at organisasjonen har gått fra å være et lite museum på Tøyen med tre skiftende utstillinger og 200.000 besøkende til et vesentlig større museum med et bredt tilbud til publikum.

Annonse

– Samfunnet rundt oss er også i stor endring som påvirker museet. Det er derfor helt nødvendig å tilpasse organisasjonen, sier Henrichsen til Aftenposten.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tør å avdekke ukulturene, og gir deg de ekte kulturnyhetene. Avisen leverer modig og nyskapende kulturjournalistikk.


Shabana Rehman
Multikunstner
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar