På plass i Torino

Eurovision-artist: Ukrainsk musikk lever

Ukrainske Kalush Orchestraden med Oleh Psiuk (rosa hatt) som frontfigur på den urkise løperen på slottet La Venaria Reale i Torino under åpningen av Eurovison Song Contest søndag kveld. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Ukrainske Kalush Orchestraden med Oleh Psiuk (rosa hatt) som frontfigur på den urkise løperen på slottet La Venaria Reale i Torino under åpningen av Eurovison Song Contest søndag kveld. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Ukrainske Kalush Orchestra fikk desidert mest oppmerksomhet av artistene som gikk på den turkise løperen under Eurovision-åpningen i Torino søndag
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Eurovision går av stabelen i Torino denne uken.

– Vi er her for å vise at ukrainsk musikk og ukrainsk kultur lever. Det er forsøk på å ødelegge ukrainsk kultur, men vi viser at ukrainsk kultur er vakker og levende, sier bandets frontfigur Oleh Psiuk til NTB.

Han minner om at det er det internasjonale morsdagen søndag.

– Jeg vil oppfordre alle til å gratulere mødrene sine og sette på «Stefanie» for dem, sier artisten til den norske pressen.

«Stefanie» er navnet på de ukrainske favorittenes låt, som er skrevet til frontfigurens mor.

Annonse

Mandag starter generalprøvene i Eurovision Song Contest i Torino. Norge er, i likhet med storfavoritten Ukraina, med i første semifinale, som går av stabelen tirsdag.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar