Film utgjør størstedelen

Kultursektoren søkte om over 200 millioner i koronakompensasjon

Pils i været på Metallicas konsert i Norge i 2018. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Pils i været på Metallicas konsert i Norge i 2018. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Kultursektoren hadde søkt om koronakompensasjon for 14.500 kulturarrangementer da søknadsfristen gikk ut 1. mai.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kultursektoren hadde søkt om koronakompensasjon for 14.500 kulturarrangementer da søknadsfristen gikk ut 1. mai.

Ordningen dekker tap knyttet til kulturarrangementer som ble avlyste, stengte eller nedskalerte på grunn av koronaviruset i perioden fra november 2021 og ut februar i år.

Ser man på antall arrangementer det er søkt om kompensasjon for, så utgjør film størstedelen med 8.023 arrangementer. Videre er det søkt om støtte til 4.653 konserter.

– Det er stor bredde i arrangementene det er søkt om. Et arrangement kan være alt fra en visning av en kinofilm på bygdekinoen til en stor konsert. For desember ser vi at det er kommet inn en del søknader for avlyste eller nedskalerte julekonserter, sier Marianne Skjeldestad Hove, avdelingsdirektør for frivillighetsstøtte i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Hun sier de allerede er godt i gang med saksbehandlingen, og at første pulje trolig får utbetalt pengene i andre halvdel av mai, mens siste pulje får pengene senest i starten av juli.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar