Klorte seg fast lenge

Apple stanser produksjonen av iPod

Det er kanskje en varslet utvikling, men nå er det offisielt. Apple stanser produksjonen. (Foto: Erlend Aas/NTB.)
Det er kanskje en varslet utvikling, men nå er det offisielt. Apple stanser produksjonen. (Foto: Erlend Aas/NTB.)
Da Apple lanserte sin første Ipod i 2001 var skjermen i kun sort og hvitt, batteritiden på ti timer og med plass til 1.000 låter. Nå stanser produksjonen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Da Apple lanserte sin første Ipod i 2001 var skjermen i kun sort og hvitt, batteritiden på ti timer og med plass til 1.000 låter. Nå stanser produksjonen.

De fleste har funnet andre måter å lytte til musikk på siden Ipodens glansdager på 2000-tallet.

Mp3-spillerne er blitt utkonkurrert i takt med at folk har fått tilgang til strømmetjenestenes enorme bibliotek av både musikk og podkaster på mobiltelefonene sine.

Likevel har Ipod kloret seg fast. Den siste generasjonen, nummer sju, ble sluppet så sent som i mai 2019.

– Musikk har alltid vært en del av kjernen vår i Apple. Å ta musikken ut til hundrevis av millioner brukere på den måten Ipoden gjorde, påvirket mer enn bare musikkindustrien – det redefinerte også hvordan musikk blir oppdaget, lyttet til og delt, sier Apple-toppen Gres Joswiak i en pressemelding.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar