Rybak var høydepunktet

Dalende seertall for MGP

De norske Eurovision-deltakerne Subwoolfer under tirsdagens semifinale i Eurovison Song Contest i Pala Olimpico i Torino. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
De norske Eurovision-deltakerne Subwoolfer under tirsdagens semifinale i Eurovison Song Contest i Pala Olimpico i Torino. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
618.000 nordmenn så på da Subwoolfer gikk videre fra første semifinale i Eurovision tirsdag. Det er en nedgang på 280.000 seere fra i fjor.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er 618.000 nordmenn så på da Subwoolfer gikk videre fra første semifinale i Eurovision tirsdag. Det er en nedgang på 280.000 seere fra i fjor.

– I 2021 var det både pandemi og «Tix-effekt» som nok har spilt inn på de høye seertallene, sier analytiker Maren Eline Fossan i NRK til Kampanje.

I fjorårets Eurovision var Tix Norges bidrag og opptrådte også i den første semifinalen.

I 2019 fulgte 678.000 seere Keiino i deres semifinale. Året før fulgte én million seere Alexander Rybak i hans semifinale. 700.000 så semifinalen med JOWST i 2017, mens over 900.000 fikk med seg Agnete Johnsens opptreden i 2016.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar