Forfulgt av politiet

Pussy Riot-leder har flyktet fra Russland forkledd som matbud

Den russiske protestgruppen har lenge vært forfulgt av russiske myndigheter. Nå har lederen rømt landet. (Foto: AP.)
Den russiske protestgruppen har lenge vært forfulgt av russiske myndigheter. Nå har lederen rømt landet. (Foto: AP.)
Lederen i den russiske protestgruppen Pussy Riot, Maria Aljokhina, har forlatt Russland etter å ha kledd seg ut som et matbud for å unnslippe politiet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Pussy Riot-leder har rømt Russland.

I et intervju med The New York Times tirsdag beskrev 33-åringen hvordan politiet forfulgte henne, og at hun la igjen mobilen sin for å ikke kunne bli sporet.

Et annet medlem i gruppa, Lucy Sjtein, skriver på Twitter at Aljokhina ikke har flyktet fra landet, men at hun har dratt på turné for å samle inn penger til Ukraina, og skal holde konsert i Berlin torsdag.

Mange av Pussy Riot-medlemmene har de siste årene enten blitt tvunget til å flykte fra Russland eller blitt pågrepet på grunn av sin regimekritiske kunst. Senest i februar i år ble Aljokhina pågrepet i Moskva og satt i husarrest.

Sjtein fikk også sin bevegelsesfrihet begrenset etter protester, men flyktet i april fra Russland.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar