Takker hele Europa for støtten

Ukraina-aktivister fikk møte landets Eurovision-artister

Zoia Stankovska (lengst t.h.) var en av flere ukrainere som onsdag deltok i en markering for Ukraina før en konsert i Eurovision Village i Torino. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Zoia Stankovska (lengst t.h.) var en av flere ukrainere som onsdag deltok i en markering for Ukraina før en konsert i Eurovision Village i Torino. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
– Vi er her for å takke hele Europa for støtten, sier Zoia Stankovska, som var med på å organisere en markering i Eurovision Village i Torino.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Eurovision går av stabelen i Torino

En rekke eksilukrainere hadde samlet seg med blant annet med et mange meter langt flagg onsdag kveld.

Kalush Orchestra deltar for Ukraina i år og er favoritter til å ta seieren i finalen lørdag.

– Vi er her for å takke hele Europa for støtten som Ukraina får, sier Zoia Stankovska, som er ukrainsk, men har bodd i Milano i fem år.

De som deltok i markeringen fikk også møte hjemlandets artister, med rapper Oleh Psiuk i spissen. Kalush Orchestra tok seg tid til selfier med demonstrantene før bandet gjorde seg klar for sin opptreden i Eurovision Village.

Annonse

– Støtt Ukraina! ropte Psiuk i det bandet satte i gang framføringen av «Stefania».

Også Subwoolfer spilte i Eurovision Village og fikk med seg tilskuerne på en utvidet versjon av «Give That Wolf A Banana». Bandet kastet Subwoolfer-capser til publikum.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar