Tilståelsessaken mot artisten startet mandag

Ba om 120 dagers fengsel for Cezinando

Oslo Tingrett. Påtalemyndigheten ba om 120 dagers fengsel, da tilståelsessaken mot Cezinando startet mandag. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
Oslo Tingrett. Påtalemyndigheten ba om 120 dagers fengsel, da tilståelsessaken mot Cezinando startet mandag. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
Påtalemyndigheten ba om 120 dagers fengsel for rapartisten Cezinando (26) etter at han erkjente fem møbeltyverier i tilståelsessaken mot ham.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Påtalemyndigheten ba om 120 dagers fengsel for rapartisten Cezinando (26) etter at han erkjente fem møbeltyverier i tilståelsessaken mot ham.

Ifølge dommer Helen Sekulic har påtalemyndigheten foreslått en straff på fengsel i 120 dager, melder Dagbladet.

26 år gamle Kristoffer Cezinando Karlsen erkjente straffskyld i Oslo tingrett for fem grove tyverier. I retten erkjente han straffskyld for tyveriene til en verdi av omkring 380.000 kroner, melder TV 2. Karlsen oppga i retten at han gjorde dette for egen vinnings skyld. Han forklarte også at han har levert en god del av møblene til politiet.

Artistens forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, tok i retten til orde for at hennes klient bør dømmes til 30 timers samfunnsstraff.

Hun trakk fram at artisten har levert inn flere gjenstander til politiet som ikke befant seg hjemme hos ham, og at han allerede i desember i fjor tok initiativ til å få saken avgjort som en tilståelsessak. Larsen pekte også på at klienten hennes er ung og tidligere ustraffet, og hun problematiserte hvorvidt tyveriene er å anse som grove eller simple, ifølge kanalen.

Annonse

Det totale erstatningssummen er satt til 16.000 kroner. Artisten har også sagt seg villig til å utføre samfunnsstraff.

Det er et miljø fra hovedstaden som er mistenkt for å stå bak møbeltyveriene i fjor vår. Den omfattende tyverisaken dreier seg om tyveri av designmøbler, kunstverk og luksusklær til en verdi av flere hundre tusen kroner fra kontorlokaler, interiørbutikker og serveringssteder.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar