Argumenterte for 30 timer

Cezinando dømt til 120 timers samfunnsstraff

Cezinando. (Foto: Arkivfoto.)
Cezinando. (Foto: Arkivfoto.)
Rapperen tilsto alt i Oslo tingrett i dag. Han dømmes til 120 timers samfunnsstraff med en gjennomføringstid på seks måneder.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Cezinando er dømt for møbeltyverier.

Dommen falt mandag ettermiddag, skriver VG.

26 år gamle Kristoffer Cezinando Karlsen erkjente straffskyld for fem grove tyverier av designmøbler til en verdi av 380.000 kroner. I retten sa artisten at han gjorde dette for egen vinnings skyld.

En god del av møblene er levert til politiet.

Påtalemyndigheten mente Cezinando burde dømmes til 120 dagers fengsel, mens forsvarer Mette Yvonne Larsen argumenterte for 30 timers samfunnsstraff.

Annonse

Mandag ettermiddag kom Oslo tingrett fram til at artisten dømmes til 120 timers samfunnsstraff med en gjennomføringstid på seks måneder. I tillegg dømmes Cezinando til å betale 16.320 kroner i erstatning.

Det er et miljø fra hovedstaden som er mistenkt for å stå bak møbeltyveriene i fjor vår. Den omfattende tyverisaken dreier seg om tyveri av designmøbler, kunstverk og luksusklær til en verdi av flere hundre tusen kroner fra kontorlokaler, interiørbutikker og serveringssteder.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar