Midlene fra Kulturtanken deles ut

Milliondryss til det frivillige kulturlivet

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap). (Foto: Arkivfoto.)
Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap). (Foto: Arkivfoto.)
Kulturdepartementet har tildelt 12,6 millioner kroner til en rekke prosjekter i ordningen Inkludering i kulturliv i 2022.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kulturdepartementet har tildelt 12,6 millioner kroner til en rekke prosjekter i ordningen Inkludering i kulturliv i 2022.

Kulturtanken – kulturdepartementets tilskuddsordning – har gitt millionene til totalt 67 forskjellige prosjekter over hele landet.

– Jeg er imponert over pågangsmotet og viljen til kulturfrivilligheten for å komme i gang etter koronaen og inkludere nye grupper i aktivitet, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en pressemelding.

Det kom inn totalt 161 søknader til en samlet søknadssum på over 31 millioner kroner. Målet med midlene er å bidra til at barn og unge som ikke deltar i frivillige kulturaktiviteter får mulighet til å delta.

Blant prosjektene som har fått midler for 2022 er revyfestivalen på Høylandet, ferieaktiviteter med korps, Barnas verdensdager i Halden, Unge funksjonshemmede, Antirasistisk Senter, musikal på Hamar, sy- og redesign og samiske samlinger i Karasjok.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar