Nå skal juryen til verks

Siste dag i retten for Johnny Depp og Amber Heard

Johnny Depp og Amber Heard. (Foto: AP Photo/Steve Helber, Pool.)
Johnny Depp og Amber Heard. (Foto: AP Photo/Steve Helber, Pool.)
Fredag ble rettssaken mellom skuespillerparet Johnny Depp og Amber Heard avsluttet. Depp saksøkte Heard for ærekrenkelser etter at hun beskyldte ham for vold.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Fredag ble rettssaken mellom skuespillerparet Johnny Depp og Amber Heard avsluttet. Depp saksøkte Heard for ærekrenkelser etter at hun beskyldte ham for vold.

Rettssaken i den amerikanske delstaten Virginia har pågått i en drøy måned og blitt fulgt tett av mediene – og i sosiale medier. De tidligere ektefellene har forklart seg om alt fra mishandling og avføring i sengen til avkuttede fingre.

Fredag avsluttes rettsforhandlingene, og etter prosedyrene begynner juryen sitt arbeid. Det kan ta mange timer og strekke seg over flere dager.

Rettstvisten startet da den 58 år gamle superstjernen Depp saksøkte sin 23 år yngre ekskone for ærekrenkelse og krevde 50 millioner dollar på grunn av en kronikk hun skrev i Washington Post. Der beskrev hun seg selv som «en offentlig person som har opplevd vold i nære relasjoner». Depps navn ble ikke nevnt, men advokatene hans mener innlegget satte en stopper for Hollywood-karrieren hans.

Heard svarte med et motsøksmål og krever 100 millioner dollar for «omfattende fysisk vold og overgrep» fra Depps side.

Annonse

Blant vitnene i rettssaken er det flere kjendiser som har hatt et forhold til eller jobbet med Depp og Heard, inkludert supermodell Kate Moss, Tesla-sjef Elon Musk og skuespiller Jason Momoa.

Samtidig som dramaet har utspilt seg for åpent kamera i retten, har en slags folkedomstol dannet seg i sosiale medier, hvor mange tydelig har valgt Johnny Depps side. For eksempel har Tiktok-video med tittelen «Justice for Johnny Depp» («Rettferdighet for Johnny Depp») blitt vist over 23 millioner ganger.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar