Bandet måtte avlyse planlagte konserter

Yes-trommis er død

Trommeslager I Yes, Alan White er død, 72 år gammel. (Foto: Michael Zorn/Invision/AP, File.)
Trommeslager I Yes, Alan White er død, 72 år gammel. (Foto: Michael Zorn/Invision/AP, File.)
Yes-trommeslager Alan White er død, 72 år gammel. Han døde etter kort tids sykdom. White spilte med progrock-pionerene Yes i 50 år.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Yes-trommeslager Alan White er død, 72 år gammel. Han døde etter kort tids sykdom. White spilte med progrock-pionerene Yes i 50 år.

Det britiske bandet meldte for kun noen dager siden at White ikke blir med på den neste turneen på grunn av helseproblemer. Han ble med i Yes i 1972, og var medlem fram til han døde.

Han spilte trommer på blant annet «Owner of a Lonely Heart» fra 1983, bandets eneste Billboard-toppnotering, og på alle bandets studioutgivelser etter «Close to the Edge» i 1972, inkludert fjorårets «The Quest».

Han ble som medlem av Yes innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2017.

White spilte også på flere av John Lennons soloprosjekter, blant annet den svært kjente låten «Imagine». I tillegg til samarbeidet med Lennon, jobbet han også med Beatles-kollegaen George Harrison på plata «All Things Must Pass».

Annonse

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar