Skrev brev til Borten Moe

Ukrainsk politiker ber Norge slutte å hjelpe russiske studenter

Inna Sovsun, minister for høyere utdanning i Ukraina. (Foto: Presse.)
Inna Sovsun, minister for høyere utdanning i Ukraina. (Foto: Presse.)
Ukrainske, russiske og hviterussiske studenter kan få stipend som skal hjelpe folk som er påvirket av krigen. Hittil har flest russere fått tilsagn.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Ukrainske, russiske og hviterussiske studenter kan få stipend som skal hjelpe folk som er påvirket av krigen. Hittil har flest russere fått tilsagn.

72 russiske studenter har fått såkalt krigsstipend, skriver Khrono. Det har også 50 ukrainske og tre hviterussiske studenter.

I Ukraina sier en tidligere minister for forskning og høyere utdanning at de er takknemlige for hjelpen som gis. Men samtidig er de skuffet over at ordningen er tilgjengelig for andre nasjonaliteter.

– Vi er ekstremt bekymret av å se at deres hjelp er like tilgjengelig for russiske og belarusiske studenter, som ukrainske, skriver Inna Sovsun, som nå er parlamentariker i Ukraina, i et tre sider langt brev til forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp).

Hun påpeker at Russland er ilagt sanksjoner av vestlige land, men mener Norge går imot disse når man samtidig tilbyr hjelp til russiske studenter i Norge.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar