28 personer forgiftet

To tiltalt for å ha satt festdeltakere i livsfare under grottefesten i Oslo i 2020

«Festlokalene» på St.hanshaugen i Oslo. (Foto: Presse.)
«Festlokalene» på St.hanshaugen i Oslo. (Foto: Presse.)
To personer er tiltalt for å ha satt festdeltakere i livsfare etter den ulovlige festen i en bunker på St. Hanshaugen i Oslo høsten 2020.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er To personer er tiltalt for å ha satt festdeltakere i livsfare etter den ulovlige festen i en bunker på St. Hanshaugen i Oslo høsten 2020.

I alt 28 personer ble forgiftet og sendt til sykehus med mistanke om kullosforgiftning etter festen. Nå har Oslo statsadvokatembete tiltalt to menn for å ha satt andres liv i fare, melder NRK.

Opprinnelig var fem personer siktet etter festen. Forholdet er henlagt for de tre andre, skrev VG i april.

Politiadvokat Christian Stenberg i Oslo politidistrikt sa til Avisa Oslo i fjor at de fem blant annet var siktet for å ha tatt opphold på et sted de ikke hadde lov til å være, og for uaktsom forvoldelse av betydelig skade på andre.

– Det som setter dem i siktetposisjon, er at vi har ansett dem for å være arrangører eller medvirkere, sa politiadvokaten.

Annonse

Nødetater rykket ut til festen der opptil 200 mennesker hadde vært samlet inne i lokalene hvor et bærbart aggregat hadde utviklet kullos og fjernet luften. Flere mennesker ble kullosforgiftet, og fem personer ble omtalt som kritisk skadd. To av dem fikk påvist hjerneskader.

Festen i det nedstengte tilfluktsrommet ble holdt natt til 30. august i 2020.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar