– Forhøyet trusselbilde

Frykt for nye skolemassakrer i USA

Robb barneskole i Uvalde i Texas, hvor 21 ble drept under skoleskyting i slutten av mai. (Foto: AP Photo/Jae C. Hong.)
Robb barneskole i Uvalde i Texas, hvor 21 ble drept under skoleskyting i slutten av mai. (Foto: AP Photo/Jae C. Hong.)
Amerikanske myndigheter frykter at enkelte har latt seg inspirere av 18-åringen som drepte 19 skolebarn i Texas og kan komme til å begå lignende massakrer.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Amerikanske myndigheter frykter at enkelte har latt seg inspirere av 18-åringen som drepte 19 skolebarn i Texas og kan komme til å begå lignende massakrer.

I en ny risikovurdering advarer Departementet for innenlandsk sikkerhet (DHS) også mot voldsbruk i forbindelse med at USAs høyesterett om kort tid avgir kjennelse i abortstriden, at det lempes på grensekontrollen og kongressvalget i november.

– USA har fortsatt et forhøyet trusselbilde, heter det i advarselen.

– De kommende månedene venter vi at trusselbildet blir mer dynamisk fordi flere høyt profilerte hendelser kan bli utnyttet for å rettferdiggjøre voldshandlinger mot en rekke mulige mål, heter det videre.

Av mulige mål nevner departementet offentlige sammenkomster, religiøse institusjoner, minoritetsgrupper og ideologiske motstandere.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar