Banksy verdt millioner

Åtte menn tiltalt for å ha stjålet minnekunst etter Bataclan-terroren i Paris

Banksy-verket ble stjålet i 2019 og funnet igjen i 2020 på en gård i Sant'Omero i Italia nær Adriaterhavskysten. (Foto: Presse.)
Banksy-verket ble stjålet i 2019 og funnet igjen i 2020 på en gård i Sant'Omero i Italia nær Adriaterhavskysten. (Foto: Presse.)
Åtte menn er tiltalt for å ha stjålet Banksy-kunstverket til minne om 90 personer som ble drept i et konsertlokale i Paris i 2015. Onsdag startet rettssaken.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Åtte menn er tiltalt for å ha stjålet Banksy-kunstverket til minne om 90 personer som ble drept i et konsertlokale i Paris i 2015. Onsdag startet rettssaken.

Det er sju franskmenn og en italiener som er tiltalt for å ha stjålet kunstverket på konsertlokalet Bataclan. Det ble stjålet i 2019 og funnet igjen i 2020 på en gård i Sant’Omero i Italia nær Adriaterhavskysten.

Onsdag startet rettssaken i Paris.

Kunstverket av den kjente kunstneren Banksy ble malt på døren inn til konsertlokalet Bataclan i Paris og er verdt én million euro. Motivet er av en sørgende kvinne og ble laget til minne om de 90 personene som ble drept i konsertlokalet i november 2015.

Mange fra publikum rømte ut denne døren da medlemmer av terrororganisasjonen IS stormet lokalet i det som anses å være det verste angrepet i Frankrike siden andre verdenskrig. Totalt 130 personer ble drept denne dagen flere steder i den franske hovedstaden.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar