Bill Kramer ny leder for Oscar-akademiet

Bill Kramer erstatter Dawn Hudson som leder av Oscar-akademiet. (Foto: Presse.)
Bill Kramer erstatter Dawn Hudson som leder av Oscar-akademiet. (Foto: Presse.)
Bill Kramer heter Oscar-akademiets nye leder. Han erstatter Dawn Hudson, som går av etter elleve tidvis turbulente år.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Bill Kramer heter Oscar-akademiets nye leder. Han erstatter Dawn Hudson, som går av etter elleve tidvis turbulente år.

Organisasjonen har blant annet blitt kritisert for manglende mangfold, og den siste utdelingen ble skandalepreget da skuespiller Will Smith gikk opp på scenen og slo til komiker og vert Chris Rock.

Gjennom Hudsons år ved roret har det riktignok blitt større andel av både kvinner og minoriteter blant akademiets medlemmer.

Hudson og resten av ledelsen fikk kritikk for håndteringen av Smiths mye omtalte slag. Organisasjonen hevdet at de ba Smith om å forlate utdelingen etter slaget, noe som bestrides av skuespillerens representanter.

Smith, som satte seg tilbake på plassen sin etter slaget og senere vant pris for innsatsen i filmen «King Richard», har blitt utestengt fra Oscar-utdelingen i minst ti år.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar