Stortinget anmeldte

PST tar over etterforskning av stortingsdemonstranter

Aktivister tilknyttet Extinction Rebellion aksjonerer på innsiden av Stortinget. Demonstrantene ble anmeldt av Stortinget etter hendelsen, og etterforskes nå av PST. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Aktivister tilknyttet Extinction Rebellion aksjonerer på innsiden av Stortinget. Demonstrantene ble anmeldt av Stortinget etter hendelsen, og etterforskes nå av PST. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal nå etterforske saken om Extinction Rebellion-aktivistene som limte seg fast på Stortinget i mai.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal nå etterforske saken om Extinction Rebellion-aktivistene som limte seg fast på Stortinget i mai.

Grunnen er at det vanligvis er PST som etterforsker saker som omhandler straffelovens paragraf 115, skriver Dagbladet.

Straffelovens paragraf 115 omhandler angrep mot de høyeste statsorganenes virksomhet.

Det var 18. mai at spørretimen i stortingssalen ble avbrutt, og representantene forlot salen etter at aktivister fra Extinction Rebellion limte seg fast på publikumsgalleriet og ropte slagord.

Stortinget valgte å anmelde aktivistene etter aksjonen.

Annonse

– Etterforskningen vil forsøke å avklare om det er brudd på paragraf 115 og/eller andre, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar